top of page

Waar kan acupunctuur mee helpen?

Acupunctuur kan worden gebruikt om te herstellen van de gezondheid, niet alleen ons zieke lichaam, maar ook, en nog veel belangrijker, onze onrustige geest en ziel. U kunt ook profiteren van acupunctuur zonder te lijden aan een bepaalde kwaal.

 

Als u zich niet goed voelt, of misschien moeilijk hebt op het werk of een ongelukkige relatie, dan kan acupunctuur u helpen om er beter mee om te gaan. 

 

Acupuncturisten behandelen de hele persoon en maken dus geen onderscheid tussen lichamelijke klachten en emotionele problemen. Evenals bij het bevorderen van een gevoel van algemeen welzijn en ook meer kunnen genieten van het leven, kan acupunctuur behandeling een zeer effectieve en drugsvrije vorm van pijnbestrijding zijn.

 

Patiënten zullen met hun immuunsysteem beter in staat zijn om griep en verkoudheid te weerstaan en als ze zich ziek voelen dan zal men minder zwaar lijden en sneller herstellen. Veel patiënten gebruiken acupunctuur als een effectieve vorm van preventieve geneeskunde.

 

Acupunctuur Leusden Amersfoort Meilong

Over 5 Elementen Acupunctuur

5 Elementen Acupunctuur is een van de vele stromen van acupunctuur.
 

Het is een authentieke klassieke stroom van acupunctuur, dit is het meest geschikte instrument van genezing voor de problemen van onze moderne wereld.

 

 • De diagnose en behandeling met 5 elementen acupunctuur zijn gebaseerd op het inzicht dat iedereen een bijzondere relatie met één element heeft.
   

 • Dit is ons beschermend element, of dominant element. Dit element geeft ons leven een bepaald accent, waardoor sommigen van ons meer serieuze of luchtig in het leven staan, anderen  meer zelfverzekerd of angstig.  
   

 • Dit element draagt de last van de stress waar we onder lijden. De fysieke en emotionele symptomen zijn de uitingen en gevolgen van de onrust van dit element.
   

 • Onze zintuigen kunnen ons helpen met de diagnose van het betrokken element, die de veroorzaker is.

 

 • De behandelingen zijn gericht op dit specifieke element, dat een cruciale rol speelt in onze welzijn.  Door het herstellen van ons dominant element (oorzaak gericht), het geheel (zowel fysiek als geest) komt ook in balans

.

 • De kracht van de elementen is eigenlijk de kracht van de natuur, die direct en diep werkt, zelfs op onze ziel. Daarom is het niet raar dat mensen vaak een diepe ontspannings gevoel en zichzelf weer kunnen zijn na de behandeling.

 

Vijf element acupuncturisten zijn speciaal getraind om de zintuiglijke vaardigheden van zien, horen, ruiken, aanraken en voelen te gebruiken voor diagnose.  Deze zintuigen zijn onze geboren intuïtieve vaardigheden maar in de moderne wereld worden ze zelden gebruikt in ons leven.  Ze leren ook de emotionele onrust van patiënten te ontdekken. Want deze onrust wordt vaak gemaskeerd door ons sociaal gedrag.

 

Acupunctuur Amersfoort Leusden Meilong
bottom of page